Alianta Sindicatelor din UniCredit
Stire postata pe data de : 2015-06-30

Pe 23 Iunie s-a desfasurat cea de-a III a intalnire a Aliantei Sindicale din UniCredit.
La acesta intalnire au participat sindicatele reprezentative din UniCredit ; Italia, Romania, Austria, Germania, Polonia, Slovenia si Bulgaria.
In cadrul acestei intalniri, Romania, Polonia si Austria au prezentat situatia dilogului social la nivel national si la nivel de unitate cat si legislatia muncii.

In a doua parte a intalnirii, Emanuele Recchia - responsabilul Grupului pentru Relatii Industriale impreuna cu Cinzia Falcone - referent pentru Comitetul European de Intreprindere al Unicredit au subliniat importanta unui dialog social contructiv si benefic pentru ambele parti.

In continuare au fost prezentate rezultatele chestionarului elaborat de Syndex,  chestionar la care au raspuns toate tarile participante, printre informatiile prezente in acest chestionar seregasesc : gradul de sindicalizare, existenta contractelor nationale sectoriale, rezultatele obtinute, evolutia numarului de angajati, continutul si consistenta contractelor colective la nivel de unitate.
De asemenea a fost elaborat si propus spre aprobare statutul Aliantei Sindicale.

Sindicatul U.P.A. Romania si-a aratat disponibilitatea de a gazdui si organiza, anul viitor, urmatoarea intalnire a Aliantei Sindicale.

Toate documentele aferente acestei intalniri se regasesc la sectiunea documente.

Impreuna Mai Puternici!

Skoda Green Challenge
Stire postata pe data de : 2015-06-29

Sambata, 20.06, Bogdan Bara, Ramona Farcas, Alexandru Mierlea si Stefan Slavila, au participat la cea de-a cincea editie a Skoda Green Challenge. Cei patru colegi au facut propunerea Biroului Executiv al Sindicatului U.P.A. Romania sa participe in numele Sindicatului la aceasta competitie. Astfel cele doua echipe formate din Ramona si Bogdan s-au inscris la proba de "2 relay mixt", iar la proba de "2 relay masculin" cu echipa formata din Alex si Stefan.

Acest concurs s-a desfasurat, in doua etape, iar mai jos gasiti relatarile de la fata locului:

Vineri - recunoasterea traseului:

Imediat dupa program am plecat toti 4 spre padurea Baneasa. Organizatorul terminase de marcat traseul si vroiam sa-l parcurgem o data pentru a ne asigura ca la concurs nu vom intampina probleme. De obicei, e nevoie sa dai cateva ture bune ca sa inveti traseul sa stii cum sa-l abordezi mai bine la concurs, dar acum din lipsa de timp trebuia sa ne multumim doar cu o vizionare.
Intram in padure si parcurgem lejer primii doi kilometri care sunt asfaltati, parte a traseului de viteza. La sfarsitul celor doi kilometri, viram la dreapta si intram pe un pamant mult mai primitor decat cel de la Prima Evadare. La inceput traseul era asemanator si, chiar daca a plouat, pamantul era mult mai uscat, ceea ce ne permitea sa mergem mult mai repede. Ajungem foarte repede la poteca de langa soseaua de centura, unde dam peste pietrele mari de la sina de cale ferata. Trecem usor peste ele si mergem inainte spre portiunea numita "la rme". In aceasta portiune de maxim 100 de metri sunt tot felul de damburi, un fel de roller coaster natural, dar care din cauza apei are crapaturi suficient de mari sa intre o roata de bicicleta pe acolo. Sa iti tii echilibrul pe aici nu e usor si trebuie sa repetam din nou drumul pe aici pana cand reusim cu totii sa parcurgem zona fara probleme. Dupa acesta mica portiune urmeaza aproximativ cinci kilometri de padure cu pamant bine batatorit si destul de lat sa intre lejer doua biciclete. Inainte de a ajunge la finish intampinam un ultim kilometru din traseu care pare foarte interesant. Poteca, plina de radacini si crengi de copaci se ingusteaza mult si are destule viraje dificile la stanga si dreapta. O data trecuti de acesta portiune, intre noi si finish mai este doar o bordura inalta, de care trecem usor, iar pe ultima suta de metri de la bordura si pana la finish acceleram la maxim sa ajungem la finish.br>Mai mult de o tura nu se poate parcurge. Stim toti ca este prea putin dar nu avem incotro. Trebuie sa ne odihnim pentru ziua concursului.

Sambata - Ziua concursului

Cu doua ore inainte de start ne intalnim toti la un punct stabilit si plecam impreuna plini de speranta si increzatori in fortele proprii. Sindicatul U.P.A. Romania, ne-a facut o surpriza personalizandu-ne cate un tricou, reusind sa aratam ca o echipa profesionista de ciclism.
Ajungem la start si trebuie sa stabilim strategia. Bogdan si Stefan urmeaza sa plece primii, urmand ca apoi Bogdan sa predea stafeta Ramonei, iar Stefan sa predea stafeta lui Alex.
La 10.00 fix asistam la startul celor de "4 relay", startul pentru categoria "2 relay" la care suntem inscrisi urmand sa se dea la 10.15. Imediat dupa ce au luat startul cei de la "4 relay" Bogdan si Stefan, in mare parte datorita emotiilor, se aseaza printre primii la startul pentru "2 relay".
Vazand emotiile din ochii concurentilor, organizatorii uita ca startul este la 10.15 si cu 5 minute mai devreme flutura startul unei curse nebune.
5...4...3...2...1... si baietii pleaca in forta. Dupa 24 de minute Stefan trece linia de sosire, predandu-i stafeta lui Alex Mierlea. La un minut in spatele lui Stefan apare si Bogdan pentru schimbul de stafeta.
Impreuna cu galeria prezenta la concurs, baietii se indreapta catre linia de sosire asteptand sosirea celor 2 coechipieri, si primul care apare dupa 27 de minute este Alex, iar la doua minute in spate soseste si Ramona incurajata fiind de coechipieri si suporteri.
Desi dorinta de a pleca acasa cu doua trofee a fost mare, doar echipa formata din Ramona si Bogdan a reusit sa ia locul 2, insa si Stefan si Alex au reusit performanta de a iesi pe locul 4.

Cupa castigata poate fi admirata in vitrina de trofee a Sindicatului, fiind cea dea doua cupa castigata de membri ai Sindicatului U.P.A. Romania, dupa cea castigata in toamna anului trecut de echipa de fotbal a Sindicatului.

Ramona, Bogdan, Alex si Stefan