...

... more  Comisia de Dialog Social Banca...

La începutul acestei săptămâni Adrian Soare a participat, ca reprezentant al Federației Sindicatelor din Asigurări și Bănci la prima întâlnire anuală a Comisiei Europene de Dia... more  Rezumat vizite birouri...

Dupa incheierea negocierilor Contractului Colectiv de Munca, Biroul Executiv al Sindicatului U.P.A. Romania a vizitat cele doua filiale Bucuresti si Iasi pentru a discuta/clarifica cu memb... more
       
Parteneriate
       
 Stiri
 

Cursul "Strategii de negociere a contractului colectiv de munca", 3 - 5 august, Mahmudia
Stire postata pe data de : 2012-08-16

Intrucat anul acesta, Echipei de negociere i s-au alaturat doi noi membrii: Nicoleta Ionita si Florentina Mera, carora le uram un sincer "Bun venit!" si la cat mai multe realizari in cadrul oranizatiei noastre, dar si pentru a ne pregati cat mai bine pentru rundele de negocieri viitoare, am considerat oportuna si totodata necesara participarea la un curs de negociere in vederea aprofundarii cunostintelor legate de negocierea unui Contract Colectiv de Munca cat si a stabilirii planului de actiune pentru perioda ramasa pana la negocierile din septembrie.

 

Cursul cu tema "Strategii de negociere ale contractului colectiv de munca", tinut de dl. Laurentiu Andronic, formator autorizat si expert in relatii industriale si dialog social, a avut loc in perioada 3 - 5 august, in localitatea Mahmudia, jud. Tulcea.

 

La acest curs au participat:

 

       Echipa de negociere, aleasa in urma votului Consiliului De Coordonare al Sindicatului U.P.A Romania in cadrul Consiliului desfasurat in perioada 21-24 iunie, alcatuita din membrii Biroului Executiv: Ciprian Iliescu, Adrian Soare, Horia Nita si Nicoleta Ionita, si cei doi presedenti ai filialelor Bucuresti si Iasi: Valentin Anghel si Florentina Mera;

 

       5 membrii ai Consiliului de Coordonare: Raluca Bogdan, Andra Fotache, Adrian Cotoara, Bogdan Diaconu si Andrei Irimia.

 

Dupa o trecere in revista a principalelor notiuni teoretice legate de tehnicile de negociere dar si a catorva elemente de comunicare non-verbala, am facut analiza SWOT a pozitiei sindicatului la negocieri, in urma careia am constat cu mandrie ca avem suficiente puncte forte si oportunitati pentru a avea rezultatele asteptate, dar, in acelasi timp, am reusit sa constientizam si punctele slabe si amenintarile cu care ne-am putea confrunta pe parcursul negocierilor.

 

In urma unui test referitor la stabilirea rolurilor in echipa am realizat importanta fiecarui rol al fiecarui membru din echipa noastra de negociere. Ne-am autoanalizat si am stabilit punctele forte ale fiecaruia dar si lucrurile pe care ar trebui sa le imbunatateasca fiecare dintre noi.

 

O alta parte interesanta a cursului a fost cea de simulare a unei runde de negocieri, simulare in cadrul careia membrii Consiliului de Coordonare prezenti la curs au intrat in rolurile managementului, reusind sa devina un adversar puternic pentru echipa de negociere.

Prin imbinarea utilului cu placutul, intrucat au existat si o serie de momente amuzante, pe baza acestei simulari, domnul Andronic ne-a facut sa constientizam anumite aspecte pe care poate singuri nu le constientizam si ne-a dat cateva idei care pot fi utile in negocierea Contractului Colectiv de Munca din septembrie.

 

Consideram ca acest curs a fost unul foarte util si speram ca si in acest an ne vom bucura de sustinerea voastra pe toata durata negocierilor.

 

Va asiguram ca vom face tot ce ne sta in putere pentru a avea rezultate cat mai bune!

 

Impreuna mai puternici!!!

 Consiliile generale ale Confederatiei Nationale Sindicale Cartele ALFA si Blocului National Sindical
Stire postata pe data de : 2012-07-02

2 iulie 2012

 

Comunicat

 

Consiliile generale ale Confederatiei Nationale Sindicale Cartele ALFA si Blocului National Sindical considera declaratiile facute de unii reprezentanti ai Patronatelor ca fiind un atac dur si nejustificat la adesa lucratorilor si implicit a sindicatelor. Acest atac distruge echilibrul dialogului social dintre sindicate si patronate. Demersul aduce grave prejudicii drepturilor lucratorilor si, implicit economiei Romaniei, prin cresterea fraudei sustinuta de structurile patronale reunite in Alianta Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR).

 

Organizatiile patronale care s-au revoltat impotriva sindicatelor si care sustin ca, propunerile de modificare ale Legii 62/2011 le taie elanul de crestere economica, acuzand o asa zisa dictatura a sindicatelor, sunt structuri patronale fantoma care in marea lor majoritate nu participa la negocierea colectiva. Aceste organizatii fantoma, care reprezinta cel mult cate doua federatii patronale, incearca blocarea unui dialog social real si doresc impunerea exclusiva a punctului lor de vedere, in numele unor interese de grup, prin excluderea structurilor sindicale de la masa dialogului si prin blocarea tuturor cailor prin care sindicatele isi pot sustine lucratorii.

 

Eliminarea Contractului Colectiv Unic National si introducerea Contractelor Colective de Munca Sectoriale a facut ca numarul lucratorilor a caror relatii de munca sunt reglementate de un Contract Colectiv de Munca sa scada de la 98%, in mai 2011, la circa 36% dupa aplicarea noilor prevederi din legislatia muncii. Trebuie spus ca Legea dialogului social si Codul Muncii, asa cum au fost ele modificate si adoptate in 2011 aseaza Romania in situatia de a avea cea mai restrictiva legislatie, raportata la angajat, din domeniul muncii, din toata Uniunea Europeana.

 

Blocul National Sindical si Confederatia Nationala Sindicala Cartele ALFA, alaturi de celelalte Confederatii Sindicale reprezentative si alaturi de patronatele reunite in PatroROM (Uniunea Confederatiilor Patronale Independende din Romania), considera ca modificarea Legii dialogului social este o prioritate, fiind unica solutie pentru deblocarea dialogului social si realizarea pacii sociale, in conditiile in care, conform prevederilor actuale ale Legii dialogului social, lucratorii din Intreprinderile Mici si Mijlocii au pierdut dreptul de a participa la dialogul social si blocheaza sindicalizarea lucratorilor din IMM-uri.

 

Legea 62/2011, in forma actuala, face ca organizatiile sindicale din Romania sa fie in imposibilitatea de a-si desfasura activitatea, respectiv de a actiona in interesul salariatilor pe care ii reprezinta.

 

Confederatia Nationala Sindicala Cartele ALFA si Blocul National Sindical considera ca modificarea Legii 62/2011 este o necesitate atat pentru deschiderea cailor unui dialog social real si eficient, cat si pentru sustinerea reala a dezvolatrii economice a Romaniei, care nu se poate realiza decat prin respectarea drepturilor lucratorilor.

 

Sustinem ca numai prin dezvoltarea dialogului social echilibrat se poate construi pacea sociala dorita de toate structurile partenerilor sociali implicati.

 

   

       Bogdan Iuliu Hossu                                    Dumitru Costin

 

Presedinte CNS Cartel ALFA                 Presedinte Blocul National Sindical

 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

 
 

Despre noi
| Afiliere | Realizari | Biroul Executiv | Consiliul de Coordonare | Noutati | Galerie foto | Documente

Prima pagina | Info utile | Contact

Copyright (c) 2008 Sindicatul U.P.A.Toate drepturile rezervate.