#SuntcuSamus

Incepand cu data de 4 martie,  mai mult de 400 de angajati ai Elctrolux Satu Mare,  membri ai Sindicatului Liber Samus Electrolux se afla in greva generala.  Greva s-a decalansat ca urmare a unor runde de negocieri nesatisfacatoare, care s-au prelungit peste termenul de valabilitate a  CCM-ului. Angajatii au demarat conflict de munca si greva de avertisment, dupa care au intrat in greva generala.

Revendicarile lor au fost de natura salariala si anume cresterea cu 2 lei brut pe ora. Sindicatul Samus a ramas fara fonduri pentru salarii, angajatii fiind nevoiti sa gaseasca metode alternative de a se descurca financiar: au donat sange pentru a obtine tichete de masa si au cerut bancilor sa le suspende ratele.

Campania #SuntcuSamus demarata de noi, Sindicatul U.P.A. Romania, vine ca urmare a manifestarii solidaritatii fata de membrii sindicatului Samus. Actiunea noastra e un raspuns la invitatia Cartel ALFA care a indemnat sindicatele membre sa participe la fondul de solidaritate. Oamenii au nevoie de toata sustinerea noastra, morala dar si materiala intrucat merita si ei sa petreaca sarbatorile de Paste linistite si fara griji.

Banii stransi vor fi depusi in contul sindicatului Samus in Saptamana Mare.

Contributiile la acest fond vin din doua surse:

• Sindicatul U.P.A. Romania participa cu 1 leu pentru fiecare membru activ la data de 19 aprilie 2019
  • contributiile angajatilor UniCredit Services Romania.

Impreuna, mai puternici!