Alianta Sindicatelor din UniCredit

Alianta Sindicatelor din UniCredit

Pe 23 Iunie s-a desfasurat cea de-a III a intalnire a Aliantei Sindicale din UniCredit.
 
La acesta intalnire au participat sindicatele reprezentative din UniCredit ; Italia, Romania, Austria, Germania, Polonia, Slovenia si Bulgaria.
 
In cadrul acestei intalniri, Romania, Polonia si Austria au prezentat situatia dilogului social la nivel national si la nivel de unitate cat si legislatia muncii.
 
In a doua parte a intalnirii, Emanuele Recchia - responsabilul Grupului pentru Relatii Industriale impreuna cu Cinzia Falcone - referent pentru Comitetul European de Intreprindere al Unicredit au subliniat importanta unui dialog social contructiv si benefic pentru ambele parti.
 
In continuare au fost prezentate rezultatele chestionarului elaborat de Syndex,  chestionar la care au raspuns toate tarile participante, printre informatiile prezente in acest chestionar seregasesc : gradul de sindicalizare, existenta contractelor nationale sectoriale, rezultatele obtinute, evolutia numarului de angajati, continutul si consistenta contractelor colective la nivel de unitate.
 
De asemenea a fost elaborat si propus spre aprobare statutul Aliantei Sindicale.
 
Sindicatul U.P.A. Romania si-a aratat disponibilitatea de a gazdui si organiza, anul viitor, urmatoarea intalnire a Aliantei Sindicale.
 
Toate documentele aferente acestei intalniri se regasesc la sectiunea documente.
 
Impreuna Mai Puternici!