Alianta Sindicatelor din UniCredit Group

Alianta Sindicatelor din UniCredit Group

In perioada 24-26 februarie 2014 am avut onoarea de a participa la intrunirea Aliantei Sindicatelor din UniCredit care a avut loc la Torino. Intrunirea s-a desfasurat la sediul Centrului de Training al Organizatiei Internationale a Muncii si a fost organizata de catre Uni Finance Europa, confederatia sindicala europeana la care suntem afiliati. La intrunirea au participat reprezentanti ai sindicatelor din Italia, Germania, Slovenia, Slovacia, Bulgaria, Polonia si Romania.

Scopul intrunirii a fost solidificarea relatiilor intre sindicatele prezente in cadrul UniCredit Group si, totodata, punctul de plecare al crearii strategiei comune pe care ar trebui sa o avem in perioada urmatoare. In contextul schimbarilor intervenite in ultima perioada atat la nivelul politicii financiare internationale, cat si a politicii grupului, am identificat nevoia tot mai mare de a avea o strategie sindicala comuna, care sa se bazeze pe solidaritate si actiuni comune. Mai multe detalii si rezolutia pe care am adoptat-o la sfarsitul discutiilor, le gasiti atasate.

Din punctul nostru de vedere, aceasta intrunire a fost un mare pas inainte in perspectiva solidificarii relatiilor dintre sindicate, a imbunatatirii comunicarii intre lideri in scopul de a putea reprezenta cat mai bine interesele membrilor de sindicat pe care ii reprezentam.

In interventia pe care am avut-o, am reiterat importanta comunicarii atat intre noi ca lideri de sindicat si membrii nostri, intrucat consideram ca aceasta este modalitatea prin care un sindicat poate deveni puternic sau isi poate consolida pozitia pe care deja o are in momentul actual. Un alt punct pe care l-am precizat a fost legat de puterea Uni Finance de a face lobby pe langa organismele decizionale la nivel european si international in sensul in care am putea milita pentru schimbarea legislatiei muncii in tarile in care aceasta a fost intentionat schimbata in favoarea angajatorului.

In perioada urmatoare, vom fi direct implicati in crearea unui statut al Aliantei, astfel incat sa reusi sa dam si o forma juridica uniunii sindicatelor din UniCredit.

Ciprian Iliescu si Horia Nita