Colaborare globală pentru probleme locale

În perioada 17-18 Mai, la Valencia, s-a lansat unul dintre proiectele foarte ambiţioase la nivel internaţional în sectorul financiar: The European Social Dialogue and the development of Solidarity between generations of workers: focus on over 55 and Young Workers in the finance sector - sustainable growth and generation gap.

Sindicate, cercetători ştiinţifici, doctoranzi, statisticieni şi angajatori s-au adunat la aceeaşi masă pentru a găsi soluţii de predare/preluare a experienţei profesionale de la angajaţii cu o vastă experienţă în domeniu (pesoane de peste 55 de ani) către generaţia tânără.

Una dintre preocupările foarte mari ale proiectului este şi digitalizarea, care riscă să fie defavorabilă angajaţilor seniori.
State precum Spania, Ungaria, Italia, România, Grecia şi Malta caută cele mai bune soluţii pentru a reduce impactul negativ al acestor fenomene.

Efortul va fi comun şi proiectul are o durată de 2 ani, la sfârşitul căruia sperăm să ajungem la rezultatele dorite.