Comunicat Cartel ALFA

Comunicat Cartel ALFA

Biroul National al Confederatiei Nationale Sindicale "Cartel ALFA", in urma raspunsului negativ al Primariei Municipiului Craiova, de a aproba difuzarea de fluturasi (text anexat), cat si a amenintarilor de a sanctiona ca manifestare ilegala persoanele care vor incerca difuzarea fluturasilor, a hotarat suspendarea acestei actiuni.

Modul de actiune al autoritatilor locale, asemanatoare comportamentului de trista amintire a vechilor structuri, ne demonstreaza ca centralismul de partid si lipsa democratiei este inca in plina desfasurare in Romania de astazi, incercand sub aparenta respectarii legii sa intimideze si sa blocheze orice actiune care nu este conforma liniei de partid.

Precizam ca discutiile purtate cu ministrul delegat pentru dialog social, Aurelia CRISTEA, in zilele de 28 si 29 iulie, raman in continuare promisiuni cu caracter electoral si mai putin reprezinta hotararea de a respecta un angajament politic deja facut. Doamna ministru promite ca pana la sfarsitul lunii august se va efectua o intalnire cu partenerii sociali care sa clarifice aspectele ce impiedica in legislatia actuala desfasurarea dialogului social. Reamintim faptul ca astfel de intalniri au mai avut loc in ultimii doi ani si nu au avut nicio  finalitate.

Biroul National al CNS "Cartel ALFA", desi suspenda aceasta actiune, conform deciziilor instantelor proprii ale organizatiei, va relua planul de actiune prin care sa aminteasca guvernului, partidelor parlamentare, fiecarui candidat la presedentie, ca si cetatenilor cu drept de vot, angajamentele, promisiunile facute in campaniile precedente:

- Drepturi pentru lucatori, modificarea L62/2011;
- Scaderea fiscalitatii pentru cetateni;
- Cresterea veniturilor cetatenilor.

si care trebuie RESPECTATE.

In lipsa punerii in aplicare a acestor masuri, dincolo de o prima modalitate de raspuns sub forma votului de sanctiune, atentionam ca situatia sociala a romanilor, grava in prezent, se va acutiza si mai mult, cu consecinte greu de estimat privind instabilitatea sociala, optiuni politice catre extreme si in cele din urma, instabilitate economica.

Bogdan Iuliu HOSSU
Presedinte CNS "Cartel ALFA"