Curs delegat sindical

Curs delegat sindical

 Sindicatul U.P.A. Romania in colaborare cu BNS si Cartel ALFA a facilitat participarea a 6 colege din cadrul Consiliului de Coordonare la un curs de formare sindicala, in cadrul proiectului european Alaturi de Cariera Ta!

Cursul a fost adresat exclusiv femeilor si vizeaza pregatirea si incadrarea lor in cadrul sistemului sindical din Romania.

Printre organizatiile sindicale participante enumeram sindicate din politie, posta si telecomunicatii.

Cu siguranta, fiecare dintre noi a avut niste asteptari in momentul in care a ales sa participe la acest curs.

Aceste asteptari, in cazul nostru, se refereau la imbunatatirea comunicarii cu membrii de sindicat pe care-i reprezentam si anticiparea resptectiv gestionarea eventualelor situatii delicate. Intr-un cuvant, optimizarea comunicarii cu membrii de sindicat.

Dincolo de acest lucru, am avut surpriza sa observam faptul ca aceleasi situatii exista si in cadrul altor sindicate si sa constatam ca exista multe lucruri de imbunatatit. A fi un bun reprezentant sindical nu se limiteaza la propria echipa si la indeplinirea cu succes a comunicarii la nivelul departamentului nostru, ci si la colaborarea implicita cu ceilalti reprezentanti sindicali.

Desi s-a creat o echipa cu membri din diverse domenii de activitate, am ajuns la un \"numitor comun\". Ideea de a include in acelasi curs reprezentanti ai mai multor organizatii este una foarte buna, cu un real aport la dezvoltarea personala a fiecarui participant.

Am constientizat anumite notiuni pe care poate le stiam, dar nu le puneam neaparat in practica de zi cu zi. Am acumulat cunostinte si abilitati noi, pe care dorim sa le folosim in viitor.

Cursul a fost structurat simplu, eficient, prezentat intr-o manierea eleganta, imbinandu-se teoria cu situatiile intalnite de catre trainerii nostri in activitatea lor zilnica.

Formatorii au o experienta vasta care ne-a ajutat sa vedem lucrurile si in alt fel fata de cum le-am vazut pana acum. Exeperineta ne va ajuta cu siguranta atat in activitatea de reprezentant sindical, cat si in viata de zi cu zi.

Ceea ce ne-a atras cel mai mult la acest curs a fost faptul ca am reusit sa ne clarificam mai multe notiuni cu care ne-am intalnit doar tangential in activitatea noastra si despre care aveam o vaga idee despre ce inseamna in realitate. 

In urma finalizari acestui modul am ajuns sa ne autoevaluam, sa ne cunoastem mai bine, sa stim ce anume trebuie sa imbunatatim. Ne-a ajutat la o mai buna organizare si indeplinire a sarcinilor, precum si la o mai buna colaborare cu colegii de birou, dar si cu cei din Consiliul de Coordonare si Biroul Executiv.

Tragand linie acest curs este un castig pentru activitatea noastra sindicala.


Alina Bejan, Firuza Fazludin, Nicoleta Burcusi, Raluca Dragan, Ioana Damoc, Mariana Neagu