Cursul "Strategii de negociere a contractului colectiv de munca", 3 - 5 august, Mahmudia

Cursul

Intrucat anul acesta, Echipei de negociere i s-au alaturat doi noi membrii: Nicoleta Ionita si Florentina Mera, carora le uram un sincer "Bun venit!" si la cat mai multe realizari in cadrul oranizatiei noastre, dar si pentru a ne pregati cat mai bine pentru rundele de negocieri viitoare, am considerat oportuna si totodata necesara participarea la un curs de negociere in vederea aprofundarii cunostintelor legate de negocierea unui Contract Colectiv de Munca cat si a stabilirii planului de actiune pentru perioda ramasa pana la negocierile din septembrie.

Cursul cu tema "Strategii de negociere ale contractului colectiv de munca", tinut de dl. Laurentiu Andronic, formator autorizat si expert in relatii industriale si dialog social, a avut loc in perioada 3 - 5 august, in localitatea Mahmudia, jud. Tulcea.

La acest curs au participat:

- Echipa de negociere, aleasa in urma votului Consiliului De Coordonare al Sindicatului U.P.A Romania in cadrul Consiliului desfasurat in perioada 21-24 iunie, alcatuita din membrii Biroului Executiv: Ciprian Iliescu, Adrian Soare, Horia Nita si Nicoleta Ionita, si cei doi presedenti ai filialelor Bucuresti si Iasi: Valentin Anghel si Florentina Mera;

 - 5 membrii ai Consiliului de Coordonare: Raluca Bogdan, Andra Fotache, Adrian Cotoara, Bogdan Diaconu si Andrei Irimia.

Dupa o trecere in revista a principalelor notiuni teoretice legate de tehnicile de negociere dar si a catorva elemente de comunicare non-verbala, am facut analiza SWOT a pozitiei sindicatului la negocieri, in urma careia am constat cu mandrie ca avem suficiente puncte forte si oportunitati pentru a avea rezultatele asteptate, dar, in acelasi timp, am reusit sa constientizam si punctele slabe si amenintarile cu care ne-am putea confrunta pe parcursul negocierilor.

In urma unui test referitor la stabilirea rolurilor in echipa am realizat importanta fiecarui rol al fiecarui membru din echipa noastra de negociere. Ne-am autoanalizat si am stabilit punctele forte ale fiecaruia dar si lucrurile pe care ar trebui sa le imbunatateasca fiecare dintre noi.

O alta parte interesanta a cursului a fost cea de simulare a unei runde de negocieri, simulare in cadrul careia membrii Consiliului de Coordonare prezenti la curs au intrat in rolurile managementului, reusind sa devina un adversar puternic pentru echipa de negociere.

Prin imbinarea utilului cu placutul, intrucat au existat si o serie de momente amuzante, pe baza acestei simulari, domnul Andronic ne-a facut sa constientizam anumite aspecte pe care poate singuri nu le constientizam si ne-a dat cateva idei care pot fi utile in negocierea Contractului Colectiv de Munca din septembrie.

Consideram ca acest curs a fost unul foarte util si speram ca si in acest an ne vom bucura de sustinerea voastra pe toata durata negocierilor.

Va asiguram ca vom face tot ce ne sta in putere pentru a avea rezultate cat mai bune!

Impreuna mai puternici!!!