Munca Decenta pentru o Viata Decenta

Munca Decenta pentru o Viata Decenta

Acesta este titlui si scopul proiectului european coordonat de de Asociaţia Naţională a Specialiştilor n Resurse Umane AUR si CNS CARTEL ALFA, in caliate de parteneti din Romania.

Proiectul se deruleaza in inca 2 tari, Austria si Bulgaria, in fiecare dintre acesteai fiind coordonat de un ONG şi de un sindicat

Idea de pornire a fost strategia companiilor multinationale de a-si muta productioa pentru forta de munca iesftina, posibilitatea de ncălcări ale drepturilor muncitorilor, standarde ecologice şi sociale scazute.

Conceptul de Muncă Decentă a fost propus de Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM) n anul 2000, din dorinţa de a formula un obiectiv politic internaţional de promovare a mbunătăţirii condiţiilor de muncă, dincolo de respectarea drepturilor sociale fundamentale, aşa cum sunt definite de cele 8 convenţii fundamentale ale OIM.

Din proiect fac parte si 2 cursuri de pregatire cu durata de un an structurate pe 7 module. Absolventii primului curs de din partea sindicatului Upa Romaina sunt:

  • Ioana Purcarea
  • Valentin Anghel
  • Horia Nita
  • Adrian Soare

Pentru urmatorul curs Sindicatu UPA Romania va veni cu noi propuneri de participare.