Participarea la Cursul de Formare Sindicala I

Federatia Sindicatelor din Asigurari si Banci, la care suntem afiliati, demareaza un proces de educare si pregatire a reprezentantilor sindicali. 

Noi ne bucuram sa fim parte din proiect si ca traineri (prin Adrian Soare, presedintele Sindicatului), dar si ca participanti.

Pana acum, au participat 5 colegi de la Iasi si Bucuresti: Paul Savulescu, Nastase Maria Leontina,  Matei Cretu-Mihailescu, Silviu Baroncea si Angelica Enea. Mai sunt inca 4 sesiuni pana la sfarsitul anului, la care vor participa alti 5  colegi.

Temele abordate in curs sunt:

  • Organizare sindicala si leadership
  • Comunicarea pentru membrii Consiliului de Coordonare
  • Negocierea pentru membrii Consiliului de Coordonare

Experienta vorbeste de la sine, asa ca va las mai jos parerile participantilor. 

Maria:

"Incep prin a spune ca ideea de formare a reprezentantilor de sindicat este una foarte buna si foarte benefica pentru membrii de sindicat. Avem nevoie sa fim mai informati noi, reprezentantii, pentru a putea informa la randul nostru membrii pe care ii reprezentam.

Prima sesiune, de organizare/organigrama ( daca ii pot spune asa), pot spune ca m-a ajutat sa vad cat de mare este organizatia din care facem parte, pana unde se poate intinde aceasta ramura a sindicatelor si ce influenta putem avea. Cursul a fost structurat bine, prezentarea lui la fel si informatiile transmise au fost suficiente. 

A treia sesiune pot spune ca a fost cea mai informativa, atat cat s-au putut furniza informatiile,si pentru ca a fost cea mai interactiva. Am vazut cu totii cat de esentiala este comunicarea dar si cat de importante sunt strategiile de negociere.

Multumesc pentru ocazia si increderea oferita de a merge la acest curs si poate cu alte ocazii voi mai participa la diverse sesiuni in urma carora sa imi pot imbunatati cunostintele."

Silviu:

"Dupa parerea mea cursul a fost foarte fain , plin de multe  informatii utile, am cunoscut multi oameni frumosi de la care am avut ce sa invat. Faptul ca am stat de vorba cu alti angajati de la alte banci (asigurari) mi-a oferit o alta perspectiva asupra a ce se intampla pe piata. Ma bucur nespus ca am ales sa fiu reprezentant de birou, am facut o alegere foarte buna. Dupa parerea mea, cursul ar trebui sa tina mai multe zile, au fost multe informatii intr un timp relativ scurt. Sper ca data viitoare sa tina mai multe zile .

Despre traineri pe scurt : Adrian Soare , foarte bun in ceea ce face , jos palaria ! Domnul Paraschiv are o experienta de peste 30 ani ,(asta spune multe) stiam la ce sa ma astept, foarte multe informatii utile si acest om pune suflet in ceea ce face(poate un pic cam lunga.

Cireasa de pe tort a fost Domnul Ilie cu care am rezonat foarte mult , modul cum a prezentat si cum s a jucat cu mintea noastra a fost extraordinar.(ar fi trebuit sa aiba interventia cea mai lunga ). Mi-au placut mult si joculetele."

Angelica:

"Cursul a insemnat pentru mine o poarta deschisa spre un nou inceput si o noua viziune asupra acestora. Alaturi de persoane din Asigurari si Banci cu diverse experiente si ani de munca in aceste domenii, am reusit sa colaboram si sa realizam joculete care sa ne induca starea de negociere cat si sustinerea si colaborarea dintre membri pe parcursul unei negocieri cat si starea de fapt si mesajul transmis de catre un reprezentant de sindicat membrilor sai doar prin viu grai pe baza unor informatii pe care doar acesta le detinea fara a le transmite un mesaj scris. 
Pot spune faptul ca, eu am fost multumita per total de organizare, de colegi, de lectori si de informatiile oferite de acestia cat si de suportul pe care ni l-au oferit dar si de disponibilitatea acestora de a-si rupe din timpul lor pentru a sustine cursul pe perioada a 2 zile consecutive.

Mesajul cu care am plecat de acolo ar suna in felul urmator “Cursul de formare profesionala continua despre Sindicat, nu este doar un curs si cateva informatii aruncate pe un slide sau pe o foaie ci mai mult decat atat: reflecta modul de transmitere, cooperare, sustinere si atragere de persoane care inteleg intr-adevar rolul unui sindicat intr-o companie."

Matei:

"Partea teoretica a cursului a fost una interesanta pentru ca am aflat bazele vietii de sindicalist implicat in activitati altele de transmiterea unor mesaje. Adrian ne-a impartasit cateva secrete despre negoicere. Dl. Paraschiv ne-a vorbit despre organizarea unui sindicat si organismele din care FSAB si Sindicatul Upa fac parte. O parte necesara, dar din punctul meu de vedere, timpul alocat acestei parti a fost unul cam mare.

A urmat parea de comunicare, sustinuta de Domnul Ilie. In contrast cu partea de organizare, timpul alocat acestei parti mi s-a parut foarte scurt.

Din punctul meu de vedere, aceasta parte este cea mai importanta pentru ca ne ajuta in viata de reprezentant, in negocieri si in o mai buna organizare a sindicatului.

Trecem un pic de la partea teoretica a cursului la partea de relationare. Am cunoscut oameni noi, cu opinii si experiente de viata diferite cu care am reusit sa comunicam si sa relationam de parca be cunosteam de-o viata. Per total, o experienta minunata datorita noua, Sindicatul UPA, si a implicarii noastre."