In vizita la cei 12 apostoli

Ce poate fi mai frumos decat o plimbare la munte intr-un weekend insorit de toamna?

Ca urmare a primei iesiri pe care am facut-o la inceputul anului la Gura Humorului si care a fost un succes, colegii au propus sa reluam experienta.

Ne-am gandit la mai multe locatii si am stabilit ca vom alege in functie si de oferta de cazare. Am vrut sa gasim cazare cu atatea locuri cat am fost noi, ca sa inchiriem doar noi.

Iata-ne, asadar, ajunsi la Vatra Dornei dupa un drum de 4 ore. Culmea e ca am ajuns in acelasi timp cu WIZZ-ul :).

A urmat o seara lunga iar lumina care batea in geam ne-a trimis la somn. Dar constiinciosi din fire, ne-am trezit dupa 3 ore pentru a pregati micul dejun.

Dupa lungi discutii am ajuns la concluzia ca ne vom imparti in 2 tabere: iubitorii de trasee montane si cei de plimbare prin parc care vor vana veverite pentru gratarul de seara.

Asadar, am pornit pe traseu spre Schitul 12 Apostoli. Traseul cu masina a fost foarte ‘distractiv’ pentru soferi, drum forestier de vreo 8km. O parte din drum l-am urcat cu masina si o parte per pedes. Dar intr-un final am ajuns cu totii la schit, un calugar prietenos ne-a aprovizionat cu apa si am pornit spre traseu – 12 Apostoli.

Pozele vorbesc de la sine, peisajul a fost de vis si foarte usor de realizat (aviz celor din parc ;) ).

Cat ne-am oprit la o ciorba la Casa Bucovineana, colegii constiinciosi s-au apucat de pregatirea gratarului. A urmat din nou o seara lunga plina de jocuri, karaoke si dans.

La intoarcere am schimbat traseul, drumul pana la Poiana Largului a fost superb. Ne-am oprit la coada Lacului Izvorul Muntelui am admirat peisajul si ‘Stanca Dracului’ – las aici si un link catre povestea acestei stanci: https://turistprinromania.com/2018/06/27/piatra-teiului-sau-stanca-dracului-poiana-teiului-judetul-neamt/ .

Ne-am continuat traseul spre Iasi, dupa un alt popas la Tg. Neamt pentru a lua masa.

Cu siguranta vom mai repeta experienta cat timp va exista si Ruta 600 :) ! Multumim Sindicatul UPA Romania!