Consiliul de Coordonare de toamna, 2019

Timpul a trecut repede de la ultimul Consiliu de Coordonare (din aprilie) si multe s-au intamplat intre timp. Asta ne-a dat multe subiecte de discutie la acest consiliu, dar si motivatia sa ne continuam munca.

De data aceasta, am extins consiliul la doua zile pline de activitati: una dedicate agendei noastre si una dedicata consolidarii echipei si invatarii de lucruri noi.

In prima zi, am dezbatut punctele de agenda:

• Am avut un panel de discutii cu Mihai si George (presedintele, respectiv vicepresedintele Sindicatului UniCredit), de la care am aflat ce fac e bine in sindicat, dar si ce obstacole au. Am facut schimb de idei si ne-am dat seama ca o stransa colaborare intre sindicatele noastre e un pas bun in directia indeplinirii ideii de "One Bank, One UniCredit".
  • Am vorbit despre recrutare si despre importanta cresterii reprezentativitatii noastre, astfel incat sa fim puternici la negocierile urmatoare
  • Am prezentat un scurt raport de activitate pentru anul 2019. Spunem "scurt", pentru ca a fost un grafic care a listat doar rezultatul, insa nu si orele si eforturile depuse. Ne-am dat seama ca a fost un an plin de initiative (unele in premiera: Campania "sunt cu Samus", Cupa Amatorilor de Distractie si Tenis) si foarte ocupat. :)
  • Pe langa raportul activitatii noastre, Marian a vorbit si despre Asociatia "Impreuna, mai puternici" si reusitele lor
  • Union Party 2019 - cand si unde va avea loc
  • Am vorbit si despre parteneriate si cat de utile le sunt membrilor nostri

In ziua a doua, ne-am concentrat mai mult pe dezvoltarea personala si a echipei.

Prin exercitiul "Arhitect pentru o zi", echipele de colegi au construit o replica a faimosului turn Eiffel din spaghetti si bezele. Au lucrat sub presiune, la o sarcina complet noua si au trebuit sa se organizeze in mica lor echipa. Asta i-a invatat cum sa recunoasca un lider, cum sa colaboreze mai strans si cum sa comunice mai eficient.

Apoi, am facut un exercitiu de public speaking, folosindu-ne de tehnica "cercului de aur" ( Ce? Cum? De ce?) si fiecare coleg a ales o tema despre care sa vorbeasca timp de 2 minute. A fost un exercitiu bun pentru toti, care ne va ajuta sa relationam mai bine cu colegii nostri.

In cele din urma, am creat un lant uman, care, am zice, sfideaza putin legile fizicii. Pentru ca asta sa se intample, a trebuit sa ne sprijinim unii de ceilalti la propriu, nu doar la figurat si sa avem incredere ca celalalt ne va sustine. Desigur ca lantul a iesit bine si nu a cazut nimeni. Impreuna, am reusit!

Multumim tuturor participantilor si formatorilor care ne-au ajutat sa ne descoperim mai indeaproape.